Значението на правилния монтаж на климатиците

Научете защо професионалният монтаж е от голямо значение за работата на климатика.

 

 

През последните десетилетия климатиците са се превърнали във важно устройство в повечето домове. Те ни помагат да се справим с летните горещини и студените зими и ни предлагат незаменим комфорт и функционалност.

 

 

За съжаление, климатиците нямат нищо общо с вентилаторите. Не можете просто да вземете един уред от магазина и да го включите. За да се възползвате максимално от неговите предимства е важно да го инсталирате правилно.

 

 

Ето някои от предимствата на професионалното инсталиране на климатика:

Определяне на най-добрия тип климатик

В момента на пазара има няколко вида климатици, като се започне от старите модели тип кутия. Тези видове кутии често се монтират на стената, така че изпускателната част да е навън. Други типове са двукомпонентните климатици - те имат две устройства, които трябва да се монтират заедно. Професионалният монтаж на климатик обикновено включва определяне на това какъв тип устройство ще работи най-добре във Вашия дом въз основа на архитектурата и разположението на жилището.

 

Определяне на капацитета на климатика

Съществува и процес на определяне на капацитета на климатика. Казано по-просто, дали климатикът е достатъчно мощен, за да охлажда/отоплява ефективно Вашия дом? Професионалистите могат да определят дали сте закупили подходящия по размер климатик за конкретното помещение.

 

Определяне на най-доброто местоположение

Професионалистите могат също така да установят кое е най-доброто местоположение на климатика. Важно е да се определи къде можете да поставите уреда, така че помещението да се охлажда/отоплява възможно най-бързо.

 

Поток на въздуха

Неправилният монтаж може да блокира въздушния поток към и от климатика, което означава, че уредът ще трябва да използва повече енергия, за да се постигнат желаните резултати. Непропускливите въздуховоди и запушванията са често срещани проблеми, които впоследствие могат да доведат до сериозни повреди в системата.

 

Воден канал

Важно е да се установи и къде отива водата и как правилно да се оттича. Въпреки че за някои собственици на жилища не е проблем да оставят тази вода да капе на земята, това не винаги е възможно за други потребители. Например, какво става, ако климатикът се намира на 5-ия етаж на терасовидна жилищна сграда? При професионалният монтаж може да се определи как е подходящо да се оттичат отпадните води, без да се налага да се безпокоят съседите. Добро решение за отвеждането на водата е монтирането на кондензна вана под външното тяло.

 

Подходящи инструменти

Имайте предвид, че климатиците не се доставят с всички материали, необходими за инсталирането им. Има вероятност да се наложи да закупите допълнителни инструменти, за да осъществите монтажа. За съжаление, инсталирането не прилича на типичните водопроводни дейности. Дренажните тръби, изолациите, кабелите и другите материали трябва да бъдат внимателно подбрани и закупени в зависимост от това какво е необходимо и колко ще използвате.

 

Професионалните техници разполагат с всичко необходимо за правилния монтаж на всеки климатик. Те могат бързо да се ориентират от какво се нуждаят и да си го набавят чрез доставчик. Това е от голямо значение, тъй като днес има десетки марки и модели климатици.

 

Без повреди

Ако нямате опит в монтирането на климатици, можете да причините щети не само на климатика, но и на имота си. Щетите могат да бъдат толкова сериозни, че да е невъзможно да бъдат поправени. В повечето случаи инсталациите включват създаване на пътеки, поставяне на линии и пробиване на отвори, където ще бъде поставен климатикът.

 

Застраховка за качествена работа

Разбира се, съществува и фактът, че професионалната инсталация е придружена от застраховка или най-малкото от гаранция за извършената работа. Ако по време на монтажа възникнат проблеми, можете да сте сигурни, че фирмата ще може да поправи грешката, която е допуснала.

 

Цялостно обслужване

Друго чудесно нещо при избора на професионална услуга е завършеността на работата. В повечето случаи, след професионалната инсталация, техниците оставят мястото на работа по същия начин, по който са го намерили – без повреди по имуществото. Също така можете да сте спокойни, че всички допълнителни части, демонтирани предмети, стиропор, кашони и други подобни се почистват. По този начин не се налага да се ангажирате с почистването след монтажа.

Друго чудесно нещо при избора на професионална услуга е завършеността на работата. В повечето случаи, след професионалната инсталация, техниците оставят мястото на работа по същия начин, по който са го намерили – без повреди по имуществото. Също така можете да сте спокойни, че всички допълнителни части, демонтирани предмети, стиропор, кашони и други подобни се почистват. По този начин не се налага да се ангажирате с почистването след монтажа.

 

Удължаване живота на климатика

Нека не забравяме факта, че при неправилен монтаж животът на климатика може да бъде съкратен. Въпреки че уредът може да функционира добре през първите няколко години, той може да се износи по-бързо, отколкото трябва. Като се има предвид колко струват тези уреди, в интерес на собственика на дома е да направи всичко възможно за удължаването на живота на продукта.

 

Бързи резултати

Колко време според Вас отнема инсталирането на климатик? За повечето хора процедурата може да отнеме повече от един ден - особено ако не са сигурни в това, което правят. За професионалистите обаче тя не би трябвало да отнеме повече от няколко часа. Това означава, че можете да използвате климатика в същия ден, в който сте го закупили.

 

За щастие, повечето търговци на климатици днес предлагат пакети за монтаж. Това означава, че ако закупите някой от техните продукти, монтажът може да бъде извършен безплатно или най-малкото да получите значителна отстъпка. Дори това да не е опция, наемете професионален екип, който да извърши качествената инсталация, за да сте сигурни, че ще се радвате на ефективна климатизация възможно най-дълго.

 

Ние, от Klimaonline.bg, предлагаме на своите клиенти безплатна доставка и качествен професионален монтаж на всички закупени климатици на територията на цялата страна. Монтажът се извършва в рамките на 3-7 дни след потвърдена поръчка в зависимост от графика на монтажните групи. Разгледайте моделите, които предлагаме в нашия онлайн магазин. Свържете се с екипа ни за консултация при избора на климатична система за Вашия дом.