Зимата е вече в миналото, дните стават все по-дълги и все по-топли. Пролетта е най-подходящото време да почистите не само дома си, но и климатика си. Много потребители подценяват пролетната профилактика на климатичната система, но ние бихме искали да подчертаем, че тя е ключова за функционирането на системата Ви и да Ви запознаем с нейните ползи.

 

Пролетна профилактика на климатика - има ли нужда от нея?

Редовната профилактика преди лятото ще подготви уреда ви за активния сезон. Може да са необходими леки ремонти и настройки, които да предпазят системата от претоварване и по-сериозни проблеми. Като цяло това е инвестиция, която определено си заслужава и в следващите редове ще разгледаме по-подробно защо е така.

 

Причини да планирате пролетната профилактика на климатика

 

Редовната профилактика предотвратява повредите

Профилактиката на климатика ще Ви даде повече спокойствие и сигурност. По време на нея професионален техник ще може да провери обстойно климатичната Ви система за неизправности и ще може да предотврати по-сериозни повреди, които може да се появят след време и да Ви струват много повече. Ако искате да се застраховате от скъпи ремонти, това е един от начините да го направите.

 

Поддръжката на климатика намалява сметката Ви за енергия

По време на профилактиката се извършва почистване, настройване на климатика и затягане на разхлабени части, ако това е необходимо. По този начин ще можете да сте сигурни не само че системата Ви е в изправност, но и че ще работи ефективно през предстоящия летен сезон. Ако искате да спестите от разходите си електроенергия през лятото, това е много разумен начин да го направите.

 

Техническите прегледи удължават живота на климатика

Годишната поддръжка на климатика е инвестиция, която определено ще Ви се отплати. Освен всички изброени предимства, редовната профилактика ще удължи живота на климатичната система.

 

Предпазете се от лоши сценарии

Един от най-неприятните сценарии, които могат да се случат, е климатичната Ви система да се развали по средата на летния сезон, когато е най-горещо.

 

Въпреки че и тогава можете да се свържете с техник, който да отстрани повредата, всичко това е свързано с неудобство, което вероятно не искате да Ви се случва. Ето защо е най-добре да планирате поддръжката на климатика си преди началото на летния сезон.

 

Чист въздух и качествена климатизация

Поддържаният климатик ще Ви предостави не само комфортната температура, която желаете, но и ще Ви осигури чист въздух. Това е от особено значение за малките деца и хората с респираторни проблеми като астма.

 

Безшумна работа на климатика

Когато климатикът е почистен, той може да работи по-тихо и да разпределя въздуха по-равномерно в стаята. Така ще се радвате на качествена почивка и по-приятна обстановка на работа или у дома.

 

Може да установите дали имате нужда от нова климатична система

Професионалният техник може да даде информация дали Вашият климатик работи достатъчно ефективно и дали няма да е по-изгодно, ако инвестирате в нов по-енергоефективен уред. Така ще можете да прецените дали си заслужава да продължите да използвате стария си уред.

 

Какво включва професионалната профилактика на климатика?

● Почистване и дезинфекция на вътрешното тяло на климатика.

● Почистване на филтрите на климатика. Филтрите на климатика са отговорни за задържането на замърсяванията и праха, като по този начин подобряват качеството на въздуха в стаята. Почистването на филтрите включва изваждането им от системата и тяхното внимателно почистване или замяната им с нови.

● Почистване на топлообменника на климатика.

● Измерване температурата на изходящия и входящия въздух от вътрешното тяло на климатичната система.

● Проверка на нивото на хладилен агент - специалистът проверява нивото на фреон в системата и добавя нов, ако е необходимо. Ниското ниво на фреона може да доведе до намалена ефективност на климатика.

● Тестване на ефективността - след като профилактиката е завършена, специалистът ще тества климатичната система, за да се увери, че тя работи правилно и ефективно. Това включва проверка на температурата, влажността и въздушния поток.

 

Ако имате нужда от нов климатик, разгледайте сайта на Клима Онлайн. Ние предлагаме климатици и климатична техника от реномирани марки като Fuji Electric, Samsung, Midea, TREO, Panasonic, Daikin и други. При нас ще намерите най-новите модели на марките. При нужда от консултация, не се колебайте да се свържете с нашия екип.