След топлото и слънчево лято е време да помислите как ще се отоплявате през зимния сезон. Предвид студените зими от предишни години е най-добре да изберете нещо енергоспестяващо и ефективно.

Климатичните системи са перфектното решение за Вас. Едновременно с по-ниските сметки за ток, гарантирано е да получите уюта и комфорта във Вашия дом и през най-студените зимни дни.

Много домакинства в България използват отопление чрез климатик през зимата, особено ако жилищната им площ е по-малка. Климатикът през зимата също така е подходящ, ако отоплявате едно основно помещение, в което се застоявате по-дълго в ежедневието си.

Този метод на отопление предлага удобство, тъй като отменя задължението да носите тежки дърва и въглища. Не се налага да го чистите всеки ден, така че спестява и време. А освен това можете да контролирате него и температурата с помощта на дистанционното, като регулирате желания резултат.

Отоплението на климатик е в пряка връзка със сметките Ви за електричество. Затова нашите експерти Ви съветват да заложите на уред с висок енергиен клас, за да може енергийното потребление да е по-ниско. Когато климатикът е в режим на отопление, първото и основно правило е да не го изключвате.

Инверторната технология работи на принципа на разпределение на мощността, само тогава, когато е нужна. Ако го изключите, това което ще се получи е, че ще е необходима много повече енергия, за да може да се компенсира получилата се температурна разлика. Важно е да бъде зададен и правилния режим на работа.

Относно правилната температура на работа за климатика, това зависи напълно от Вас и това как Вие ще се чувствате комфортно. Това, което нашите експерти препоръчват е при положение, че сте си вкъщи, да настроите климатика да поддържа температура 22° C в стаята. Това е добър старт, особено ако се има предвид, че хората реагират различно на температурните влияния.

Когато сте на работа и извън дома и искате да поддържате температура вкъщи, която да пести енергия, но и да не Ви е студено като се приберете, идеалната граница е 17-18° C. През по-студените дни, можете да си позволите 19° C. Така, когато се приберете, по-лесно ще се климатизирате от температурата навън и ще се настроите за подходящата температура вкъщи.

Последен съвет, който нашите експерти препоръчват да следвате е за режима на работа на Вашия климатик. Когато няма никой у дома, настройката на вентилатора трябва да е автоматична (FAN --> AUTO). Когато се приберете, включете вентилатора на 2-ра или 3-та степен за по-бързо затопляне. През нощта активирайте „Нощен режим“.

Препоръчително е въздушната струя да се насочи към пода: така първо ще се затопля най-студената част на стаята и топлината ще се разпредели много по-равномерно, издигайки се нагоре.

Започнете плана си за отопление от по-рано, още в ранна есен, за да можете да сте подготвени. Направете профилактика на Вашия климатик, изчистете филтрите и прегледайте добре уплътнението на врати и прозорци, особено в стаята, където се намира климатикът.

Ако все още не сте закупили климатик за отопление за Вашия дом трябва да си зададете няколко въпроса като:

  • ● Каква е квадратурата и кубатурата на помещението?
  • ● Какъв е бюджетът Ви за закупуването на климатик?
  • ● Помещението, в което ще се монтира климатикът, има ли изолация на стени, таван - на кои има, какъв е видът й и колко е дебелината на изолацията?
  • ● Какво е изложението на помещението?

Последен съвет от нас, препоръчваме Ви да изберете инверторен климатик за отопление, защото Ви предоставя прецизно управление на температурата и широк диапазон от мощности, които позволяват на инверторния климатик да работи съобразно броя на хората в помещението, гарантирайки постоянен комфорт.

Повече информация и модели инверторни климатици може да намерите на нашия сайт или да се свържете с нас.

  •