Освен комфортът, който осигуряват климатиците, замисляли ли сте се и какви други ползи имат? Защо да изберете климатик вместо друга система за отопление и охлаждане?

Не е случайно, че климатиците са толкова чест избор за отопление и охлаждане в днешно време. Всички обичат да живеят комфортно, но това не е единствената причина за избор на този електроуред. Освен че можете да регулирате температурата по Ваше желание, климатиците Ви осигуряват и безопасност, надеждност, по-добро качество на живот и спокойствие.

1. Намалена възможност за пристъпи на астма

Знаете ли, че климатикът в дома Ви може да помогне за намаляване на възможността за претърпяване на астматичен пристъп? Според лекари, пускането на климатичната система не само намалява влажността в дома Ви, но също така може да намали и количеството на цветен прашец, мухъл и други въздушни алергени, които потенциално могат да доведат до симптоми на астма. Климатиците също могат да намалят излагането Ви на вътрешни алергени като акари.

Друг важен компонент за избягване на астматични задействания е рутинната смяна на въздушния филтър в нагреватели и климатици.

Други домашни средства за намаляване на праха и предотвратяването на мухъла са замяната на килим с паркет, често почистване на бани и други влажни зони на дома, които са по-склонни да събират спори на плесени. По възмжоност, носете маска, докато чистите праха в къщата. Домашните любимци допринасят за замърсяването, така че трябва да чистите по-често, ако имате такива.

2. По-сигурен дом

Обикновено при климатизиране на дома, прозорците и вратите са затворени. Това води до допълнителна сигурност, тъй като е много по-трудно някой да влезе в дома Ви със затворени и заключени врати и прозорци.

3. Домът е подходящ за упражнения

Редовните упражнения и поддържането на здравословно тегло също са важни компоненти за предотвратяване на пристъпи на астма. Климатикът може да помогне, като осигури комфортна и удобна среда за упражнения на закрито. Ако домът Ви е с приятна за вас температура, е по-вероятно да потичате на бягащата пътека или да потренирате с тежести след работа, вместо да се отпуснете на дивана. В крайна сметка никой не иска да тренира в гореща или студена къща.

4. По-малко насекоми и паразити

Климатикът може да Ви помогне да предотвратите влизането на мухи и насекоми в дома Ви. Поддържайте и обслужвайте системата си редовно, за да гарантирате, че тя продължава да циркулира и филтрира въздуха ефективно и качествено, като Ви дава чистия въздух, от който се нуждаете.

5. По-добър сън

При горещо време климатикът помага за охлаждането на стаята и така сънят е по-здрав. Доказано е, че спането при малко по-ниски температури е по-здравословно, а климатикът е идеалното решение за това в горещите летни дни! Един от многото съвети за по-добър сън е поддържането на спалнята Ви прохладна.

6. Предотвратява електрониката от прегряване

Въпреки че знаем кога телата ни стават прекалено горещи, електрониката не винаги може да ни каже кога е прегряла. Топлината може да нанесе сериозни щети на електрическите устройства и да съкрати жизнения им цикъл.

7. Подобрява ефективността на работата

В горещите дни се случва тонусът на тялото да пада и мисълта да се затруднява. Климатикът всъщност може да подобри комфорта на служителите, поддържайки ума ясен и готов да се справи със задачите за деня, като поддържа комфортна температура за работа.

8. Намалява риска от дехидратация

По-ниските температури означават по-малко изпотяване. Много хора не осъзнават, че когато се потим, всъщност губим голям процент вода. Важно е да се поддържате хидратирани, когато се намирате в условия на екстремно високи температури или просто да предотвратите това изцяло.

9. Намалява риска от топлинен удар и други здравословни проблеми

Високите температури могат да навредят на Вашето здраве - от проблеми с циркулацията до дехидратация или топлинен удар. Климатикът помага за борбата с тези проблеми и защитава Вашето домакинство, работна сила или клиенти. Благодарение на климатичните системи, Вие можете да държите стаите или сградата добре вентилирани. Така хората могат да останат хидратирани и на хладно през лятото или на топло през зимата. Този уред създава една идеална работна или релаксираща среда.

10. По-малко шум

Климатичната система помага за създаване на приятна и спокойна среда във Вашия дом или работно място. Новите климатици са начело на съвременните технологии и са по-тихи от всякога. Плюс това, много от тях разполагат и с тих или безшумен режим.

Ефективната климатизация също премахва необходимостта от отваряне на прозорци, намаляване на шума от трафика и други външни шумови замърсявания. Така се създава оптималната работна среда в офиса, релаксираща атмосфера на свободно време или на мястото за спане в дома.

11. Комфорт през цялата година

Климатикът не е само за горещо време. Ефективната климатична система е идеалното решение за контрол на климата. Тя е удобна и лесна за ползване за отопление и охлаждане на Вашия дом или бизнес сграда. Подходяща е за поддържане на комфортна температура през цялата година.

12. Спестяване на енергия

Колкото по-нов е климатикът Ви, толкова повече ще пестите от сметките си за ток. Съвременните климатици са все по енергийно ефективни и притежават все повече функции, с които да подобрят комфорта Ви и да улеснят начина им на ползване.

При нас може да намерите най-новите и ефективни модели климатици и да получите качествено обслужване. Ние от Климаонлайн работим със сертифицирани монтажни групи, за да осигури професионален монтаж и бърза доставка на територията на цялата страна. Доставката на всички поръчки през онлайн магазина е безплатна на територията на цялата страна.

Разгледайте нашите предложения на страница ни: https://www.klimaonline.bg/klimatici/.