Все повече потребители започват да се интересуват от предимствата на хиперинверторните климатици. Истината е, че това е значителна инвестиция и преди да я направите, препоръчително е да се информирате за нейните плюсове.

 

В тази статия ще разгледаме какви са характеристиките и причините да предпочетете хиперинверторен климатик.

 

Хиперинверторен климатик - какво представлява?

При появата на термина “хиперинвертор”, той се е използвал като синоним на най-иновативните и високоефективни системи от дадена марка. Но каква е разликата между обикновените инверторни климатици и хиперинверторните климатици?

 

Хиперинверторните климатици също работят с инверторна система, която позволява регулирането на температурата. За разлика от обикновените инверторни климатици, обаче, иновативните хиперинвертори се характеризират с няколко ключови предимства.

 

Предимства на хиперинверторните климатици

 

Висока енергийна ефективност

Основно предимство на хиперинверторните климатици е тяхната по-голяма енергийна ефективност. Съвременните инверторни климатици, които са клас А, предлагат коефициент на преобразуване COP 3,6 и повече. Хиперинверторните климатици имат коефициент над 4,5, а някои могат да надминат и 5.

 

Ако търсите система, която да осигурява най-доброто и ефективно отопление и охлаждане, това е много подходящ избор.

 

Тих режим на работа

Благодарение на усъвършенстваната си система, хиперинверторните климатици са характерни и с тихия си режим на работа. Настроена на най-ниска степен на вентилатора, климатичната система е почти безшумна и гарантира перфектен комфорт.

 

Широк набор от функции

Освен че са по-енергийно ефективни от инверторните системи, хиперинверторните климатици разполагат с повече модерни функции и широк температурен диапазон. Това допринася за по-големия комфорт, който предлагат.

 

Можете да разчитате, че иновативните хиперинвертори ще устоят дори на суровите климатични условия. Те също така са и с по-добра дефрост функция. Чудесни са за целогодишна климатизация на дома и офиса.

 

Дългосрочна инвестиция

Тъй като хиперинверторите предлагат по-прецизна и качествена климатизация, съответно и цената им е по-висока. Тази инвестиция обаче е разумна в дългосрочен план. Климатичните системи от по-висок клас, каквито са хиперинверторните, се характеризират и със своята устойчивост и по-дълъг експлоатационен живот. Разбира се, това е валидно при подходяща и редовна поддръжка на системата.

 

Хиперинверторен или инверторен климатик?

Всичко зависи от Вашите възможности и предпочитания. Ако сте готови да инвестирате в едни от най-добрите климатични системи на пазара и искате да се възползвате от всичките им предимства, то хиперинверторните климатици са много подходящ избор за Вас.

 

Ако все пак искате да инвестирате по-малко средства, инверторните климатици също са много добър вариант.

 

На сайта на Климаонлайн можете да изберете от доказани марки хиперинверторни климатици като Fuji Electric, Midea и Daikin на промоционални цени. Ако имате нужда от допълнителна информация, можете да се свържете с нашия екип.