Изборът на подходящ вид климатична система е съществено за комфорта Ви. Особено през месеците с екстремни температури, това може да се усети както от начина, по който се чувствате, така и по сметките Ви за електроенергия.

 

Един от вариантите, които са подходящи за многостайни жилища и големи офиси, е каналният климатик. В тази статия ще разгледаме какви са предимствата на тази климатична система и какво представлява тя.

 

Какво е канален климатик?

Каналният климатик е централна климатична система, която може да предложи перфектно охлаждане и отопление на целия дом или работното място. Този вид система разполага с вътрешно и външно тяло, като вътрешното тяло обикновено е скрито в покривното пространство.

 

Вътрешното тяло е свързано с всяка стая в жилището или работното пространство със система от въздуховоди, които не се виждат. Външното тяло изпраща топъл или студен въздух към вътрешното тяло. Вътрешното тяло от своя страна насочва климатизирания въздух по въздуховодите, за да отоплява или охлажда всяка стая и да контролира температурата ефективно.

 

Предимства на каналните климатици

 

1. Цялостно отопление и охлаждане

Достатъчно е да инсталирате една канална система, която да доставя необходимата климатизация във всички помещения в дома или офиса Ви. Това означава, че можете да контролирате климата във всички стаи от едно място.

 

2. Нископрофилен външен вид

Тъй като вътрешното тяло е прикрито, можете да запазите елегантния и изчистен вид на помещението. Така ще спестите и пространство, което можете да използвате за други нужди. Климатизацията се извършва дискретно чрез нископрофилни вентилационни отвори в покрива или стените, които едва се забелязват.

 

Каналното вътрешно тяло е тънко и идеално за апартаменти, офиси и други сгради с минимално пространство на тавана.

 

3. Тиха работа

Една от най-желаните характеристики днес е климатичната система да работи възможно най-тихо. Ето и защо каналните климатици са толкова предпочитани - те предлагат възможност да контролирате скоростта на вентилаторите, така че да ги намалите точно когато имате нужда от тишина и спокойствие.

 

4. Гъвкави зони

Ако не използвате дадено пространство през целия ден, няма смисъл да го охлаждате или отоплявате, нали? Каналните климатични системи предлагат възможност да контролирате температурата на отделни зони (или помещения). По този начин можете да спестите значително от сметките си за електроенергия. Особено с повишаването на цената за ток, това се превръща във все по-голям приоритет за потребителите. Можете и да зададете различни температури във всяка зона, в зависимост от предпочитанията Ви.

 

5. Увеличете стойността на имота си

Каналните климатици стават все по-достъпни, макар че са по-скъпи от стенните климатици. Разбира се, предназначението и възможностите им оправдават това.

 

Инсталирането на централна климатична система в дома Ви може да помогне за увеличаване на стойността му и да го предложите на по-висока цена, ако решите да го продадете.

 

6. Ефективен

Каналните климатични системи могат ефективно да отопляват или охлаждат големи жилища, офиси и заведения с по няколко стаи, като Ви спестяват пари от сметките за електроенергия. Особено ако управлявате разумно отделните зони, определено ще усетите разликата.

 

Каналните климатици предлагат висококачествена климатизация, която си заслужава инвестицията. Те са изключително ефективни и лесни за използване и могат да бъдат инсталирани по начин, който ги прави почти невидими. Ако отоплявате или охлаждате голямо или многостайно помещение, висококачествената инверторна канална климатична система е много подходящ вариант.

 

В нашия онлайн магазин за климатични системи можете да намерите много модели климатици на доказани марки и да се възползвате от нашите намаления. Ако имате въпроси, не се колебайте да се свържете с нашия екип.