На каква температура да настроите климатика си през лятото?

Използвайте климатика си по най-разумния начин, за да се насладите на перфектно охлаждане и комфорт това лято.

 

С повишаването на температурата през лятото, един от най-често задаваните въпроси е: "На каква температура трябва да настроя на климатика си?" Климатът в дома ни има значителен ефект върху настроението, здравето, както и върху съня и продуктивността ни.

 

Поддържането на идеалната температура в дома през лятото е особено важно, тъй като непоносимата жега изчерпва цялата ни енергия и ни пречи да работим по най-добрия начин.

 

В тази статия сме подготвили няколко ценни съвети, с които да победите жегата, управлявайки разумно климатичната си система.

 

 

Препоръчителни настройки на температурата през лятото, когато сте у дома

Климатикът Ви предлага освежаващо бягство от горещините. Хладният режим обикновено е най-подходящата настройка на термостата през лятото, която да изберете. Тя осигурява така необходимия комфорт и предпазва от изпотяване през целия сезон.

 

Сигурни сме, че искате да имате прохладна и освежаваща атмосфера в дома си, но едва ли ще се зарадвате на високите разходи за електроенергия.

 

Експертите препоръчват през лятото термостатът да се настройва на 25℃. Но това е препоръчителната температура през лятото, когато сте вкъщи. Така можете да си осигурите охлаждане и по-ниски сметки за енергия. Комфортната температура обаче може да варира при различните хора в зависимост от индивидуалните им нужди.

 

Препоръчителни настройки на температурата през лятото, когато сте извън дома си

Когато отсъствате от дома си е добре термостатът да бъде настроен на температура, която може да предотврати горещината в помещението и да сведе до минимум сметките за електроенергия.

 

Доказано е, че можете да спестите около 10 % годишно, като върнете термостата си с около 5 градуса назад за 8 часа на ден. Следователно средната настройка на термостата за лятото, когато отсъствате от помещението, трябва да бъде около 27℃. Тази по-висока температура има допълнителното предимство да забавя скоростта, с която външната топлина се разпространява в дома Ви.

 

Препоръчително е да не изключвате напълно климатика си, когато отсъствате през лятото. Ако разполагате с интелигентен термостат или интелигентен контролер за климатик, можете да използвате възможността за настройка по график или управление от разстояние, за да включите или намалите градусите около 30 минути, преди да се върнете вкъщи. Така, когато се приберете, ще можете още от вратата да се насладите на комфортна атмосфера.

 

Най-добро ниво на влажност през лятото

Влажността е един от най-важните аспекти при поддържането на температурата в помещенията, който често се пренебрегва. Възможно е да сте задали идеалната температура, но въпреки това да се чувствате некомфортно, защото нивото на влажност не е оптимално. За да се насладите на прохладна и релаксираща среда, поддържайте нивото между 40-50%.

 

Надвишаването на тези проценти може да доведе до развитие на плесени и бактерии, и на усещане за дискомфорт. Прекалено ниските нива на влажност пък водят до сухота. Високата влажност, от друга страна, причинява кондензация, развитие на плесени, дихателни проблеми и дори предизвиква алергии. Ето защо е необходимо да обръщате внимание на тези фактори в дома си, като същевременно поддържате подходящата температура.

 

Интелигентен контролер за климатик

Да увеличим максимално комфорта и удобството си в днешно време с всички технологични нововъведения под ръка, е все по-лесно. Интелигентните устройства за постигането на комфорта в дома, особено интелигентните термостати или интелигентните контролери за климатици, могат да бъдат от голяма полза за поддържане на средната влажност и перфектната температура през лятото.

 

Интелигентният контролер, свързва климатичната система с WiFi, което позволява да я управлявате лесно и удобно с помощта на телефона си. Тази гъвкавост гарантира, че температурата в дома Ви е винаги перфектна, независимо от времето и местоположението.

 

 

Wi-fi управление за климатици

Съществуват универсални климатични Wi-fi управления, които са подходящи за широка гама от уреди. Интелигентното WI-FI управление ICON UNI, например, разполага с вграден сензор за отчитане на температурата в помещението, който работи, дори когато климатикът е изключен. Така можете да управлявате неограничен брой климатични системи от мобилно приложение, инсталирано на смартфона Ви.

 

Ако имате фиксиран дневен режим и излизате от къщи в 8 часа сутринта всеки делничен ден, можете да настроите график, който да превключва температурата на подходящите градуси, когато отсъствате. След това можете да зададете и желаната температура, малко преди да се върнете у дома, за да се приберете в една прохладна и комфортна среда. Смяната на работните режими, скоростта на вентилатора и посоката на въздушния поток могат да бъдат задавани, дори когато не сте си у дома.

 

 

Интелигентният климатик може да предложи и други възможности. Можете да проверявате състоянието на въздушния си филтър или да бъдете информирани, ако в системата има неизправност. Възможно е и да задавате напомняния за това кога трябва да се извърши следващото почистване на въздушния филтър.

 

На страницата на Климаонлайн можете да намерите както множество модели интелигентни климатици, така и WI-FI управления на достъпна цена и с доказано качество. Свържете се с екипа ни за повече информация.