При избора на климатик за отопление е много важно не само да прецените какъв енергиен клас желаете да е уредът, но и при какви температурни условия ще работи. Когато става дума за климатици за екстремно ниски температури, то има няколко важни характеристики.

 

В тази статия ще отбележим кои са тези характеристики. Също така ще Ви предложим няколко подходящи модели климатици за отопление при ниски температури.

 

Избор на климатик за отопление при ниски температури

Ако се намирате в район, в който зимата е сурова, то определено е добре да изберете климатик, предназначен за работа в такива условия. В противен случай може уредът Ви да не е достатъчно ефективен или дори да понесе сериозни повреди.

 

Температурен диапазон

Първото нещо, на което е добре да обърнете внимание, е работния диапазон на уреда в режим отопление. Обикновените климатици може да работят от -5 до -15 градуса. Но ако Ви е нужен климатик за екстремни условия, то препоръчваме да се насочите към модел, който може да върши работата си ефективно при температури от -20 до -30 градуса.

 

Защита от замръзване

Климатиците, които са създадени за работа в екстремно ниски температури, обикновено разполагат със специални приспособления, като например различни нагреватели. Те допринасят за устойчивостта на климатика и го защитават от замръзване.

 

Енергиен клас

Не на последно място, трябва да обърнете внимание и на енергийната ефективност на уреда в режим отопление.

 

Климатици за отопление при ниски температури

 

Инверторен стенен климатик Midea All Easy Pro Nordic

 

Това е серия на Midea, специално предназначена за работа дори в екстремни зимни условия. Температурният диапазон в режим отопление на климатиците от гамата е -25°C ~ 24°C.

 

Също така, климатикът разполага с няколко специални защити при ниски температури:

 

Нагревател на дъното на външното тяло

Електрически нагревател на дъното на външното тяло с мощност 120W предпазва от замръзване на конденза при отрицателни температури. Нагревателят се включва и работи 5 минути на всеки 25 минути работа на климатика в режим отопление, ако външната температура е под 3°C.

 

Нагревател на компресора

Електрическият нагревател на компресора с мощност 20W осигурява по-лесно стартиране на системата в студените дни. Нагревателят се включва 1 час след спиране на компресора или при захранване на климатичната система от електрическата мрежа, ако външната температура е под 1°C.

 

Нискотемпературен кит

Външното тяло на климатика може да работи в режим на отопление безпроблемно при много ниски външни температури.

 

Golden Fin покритие на топлообменника

Golden Fin покритие на топлообменника ефективно предпазва от развитие на бактерии и размножаването им, като същевременно подобрява топлинния трансфер към вътрешното тяло.

 

Хиперинверторен климатик Midea Oasis Plus Nordic


Ако търсите климатик с възможно най-големия диапазон на работа в режим отопление, то Midea Oasis Plus Nordic може да отговори на Вашите изисквания. Той работи ефективно при температури до -30°C.

 

Нагреватели за защита против замръзване

Моделът разполага с два нагревателя, които защитават системата от замръзване. Те са инсталирани на дъното на външното тяло и на компресора.

 

Висока енергийна ефективност

Климатиците от серията са и с възможно най-добрата енергийна ефективност - A+++ в режим охлаждане и А+++ в режим отопление.

 

Intelligent Eye

Серията включва функцията Intelligent Eye, чрез която системата може да засече движението в помещението и да саморегулира мощността си според нуждите.

 

Функция за самопочистване

Можете да се възползвате и от интелигентната функция за самопочистване. При нея, климатичната система загрява топлообменника, за да изпари натрупаната по него влага. Тази функция предотвратява лошата миризма след като системата е работила дълго в режим на охлаждане и не позволява по топлообменника да се образуват бактерии.

 

Разгледайте и останалите ни предложения на сайта на Клима Онлайн. Свържете се с екипа ни за повече информация.