Какво представлява функцията Wind-Free и защо си заслужава да я имате?

Функцията Wind-Free е едно от иновативните решения на Samsung за справянето с неприятния шум и студените въздушни струи при режим охлаждане. Благодарение на нея, комфортът в дома Ви ще се повиши значително, затова определено си заслужава да я имате.

Какво представлява технологията Wind-Free?

Климатиците на Samsung Wind Free AR18RXWXCWKN/EU и Samsung Wind Free AR12RXWXCWKN/EU разполагат със (както подсказва името) система без вятър, която е иновативна за българския пазар. И така, как работи? Превключването на Wind-Free режим затворя долния отвор за въздух и активира охлаждането на околната среда чрез 23 000 микро отвора за въздух в предния панел, като разпределя равномерно въздушната струя в помещението.

Това има за цел да премахне неприятната студена въздушна струя в помещението. Въпреки че студените струи въздух могат да бъдат приятни за много хора, понякога те не осъзнават, че това може да изсуши въздуха, да повлияе отрицателно на кожата им или да доведе до схващания. Поради това, този режим е изключително благоприятен за формирането на комфортна домашна или офис среда. След достигане на желаната температура, климатикът превключва автоматично в режим на работа, в който се поддържа посочената температура, но въздушният поток се разпределя през микро отвори.

Вграден Wi-Fi

Новият модел Wind-Free също разполага с вграден Wi-Fi, което Ви позволява да управлявате и наблюдавате уреда дори когато не сте вкъщи, чрез приложението Smart Home. Това предлага възможност за дистанционно регулиране на вътрешната температура, настройка на режимите, получаване на актуализации в реално време за производителност и ежедневно използване на енергия, както и отстраняване на проблеми при необходимост. Това също позволява икономия на енергия, тъй като може да включите климатика си извън пиковите времена за употреба на електроенергия и да спестите от сметката си за ток.

Бързо охлаждане

Климатичната система Samsung Wind Free има автоматичен режим на охлаждане в две стъпки. Той започва с бързо охлаждане на помещението, благодарение на изключително широкия вход и по-големите вентилаторни остриета, преди автоматично да премине към режим без вятър, за да поддържа температурата на околната среда, без да е необходимо Вие да програмирате настройките.

Режим „Good Sleep”

И двата модела в гамата на Samsung Wind Free разполагат с режим за добър сън, който работи за поддържане на Вашата идеална телесна температура през трите основни етапа на съня - когато заспите, в дълбок сън и когато се събудите. Тази функция допълнително включва сензор за сух режим и влажност, който може да следи и регулира температурата и влажността във Вашата спалня, за да поддържа оптималната телесна температура. Това може да бъде oсобено полезно за тези, които страдат от безсъние или неспокоен сън.

С какви допълнителни режими разполагат моделите Sаmsung Wind Free AR12RXWXCWKN/EU и Samsung Wind Free AR18RXWXCWKN/EU?

Работен диапазон и голям капацитет на работа

Системата с капацитет 12000 Btu достига максимална мощност от 3.50 kW при охлаждане и 3.50 kW при отопление, а системата с капацитет 18000 Btu достига максимална мощност от 5.00 kW при охлаждане и 6.00 kW при отопление.

И двата модела имат широк работен диапазон (-10 ~ 46°C при охлаждане и -15 ~ 24°C при отопление) , което позволява качествената климатизация както в режим на отопление, така и в режим на охлаждане.

Ниво на шум

И двата модела генерират много ниски нива на шум, когато са настроени на ниска степен на вентилатора. Така значително се увеличава комфорта на дома.

Енергоспестяващ

Иновативният модел Samsung Wind Free е до 68% по-ефективен при консумацията на електроенергия от конвенционалните климатици. Той работи със значително по-редки включвания и изключвания и е по-устойчив и тих в сравнение с предходните му модели.

Екологичен фреон

Samsung Wind Free работи с най-новия и екологичен фреон R32, който е безвреден за озоновия слой. Така се повлиява позитивно върху глобалното затопляне.

Easy Filter Plus

Смяната на филтрите е лесна и удобна, тъй като са инсталирани в горната предна част на устройството и така може спокойно да се поддържа и по-добрата им профилактика. Филтрите са с антибактериално покритие и ефективно предпазват от прах, вредни частици и алергени.

Всички изброени спецификации правят климатиците Samsung Wind Free чудесен избор за климатизация на малки и големи помещения в дома и офиса. Вижте повече подробности за тези модели в нашия онлайн магазин. Гарантираме за професионалния монтаж и качественото обслужване от страна на екипа ни. Предлагаме и възможност за закупуване на изплащане. За повече информация и консултация свържете се с нас.