Идва подходящият момент да помислите какъв климатик трябва да купите за Вашия дом. Изборът е труден, особено с такова голямо разнообразие на пазара... И когато сте поставени пред огромното наличие от модели климатици, по-вероятно е да се объркате, отколкото да вземете правилното решение.

Има няколко основни момента при закупуването на климатик, които не можете да пренебрегнете. Когато посетите магазин за климатици трябва да предоставите определена информация на търговеца, за да може той да Ви бъде максимално полезен. За да ви дадем яснота, в тази статия ще обсъдим някои от най-важните въпроси, които трябва да си зададете при покупката на климатик.

Като за начало ще се опитаме да разгледаме най-важните критерии, по които се отличават климатиците и които оказват пряко влияние върху избора на подходящия такъв за Вас. Те са обвързани главно с особеностите на помещението, Вашите изисквания и предпочитания, и водят до следните въпроси, на които трябва да си отговорите, когато предстои покупка на климатик:

  1. Какъв тип климатик търсите?
  2. Каква е кубатурата на помещението, което искате да климатизирате?
  3. Каква мощност е необходима за климатизация на помещението?
  4. Каква цена сте готови да платите?

Видът на устройството зависи от вашите нужди и бюджет. Трябва да сте наясно дали ще използвате климатика основно за отопление или за охлаждане. Инверторни, мобилни или мултисплит системи търсите?

Основният вид климатик, който се предлага на българския пазар е стандартния сплит климатик, състоящ се от 2 части – вътрешно и външно тяло. Освен него можете да намерите и мобилни климатици, които са по-малки по размер, лесни за инсталация и по-евтини, но те не охлаждат въздуха толкова добре, колкото сплит климатиците, а по-скоро са вариант, ако поради разположението на прозорците, или по други причини, стаята ви не е пригодна за монтаж на такъв климатик, или пък ако търсите по-бюджетно решение.

Как да изчислим климатик с каква мощност ни е необходим?

Необходимо е да се знае кубатурата на помещението. Изборът на мощност зависи, не само от кубатурата, но от изложението на стаята, има или не външни стени и има ли изолация. Най-лесният начин да разберете каква мощност е необходима за климатизация на желаното от вас помещение е като се свържете с нашите консултанти.

Мощността на климатика зависи не определя само ефективността на работата му, а е и определящ фактор за цената, което е важно да се вземе под внимание при покупка на климатик. Имайте предвид, че ако не съобразите добре мощността рискувате домът ви да не се климатизира ефективно. В резултат на това може да получите по-високи сметки за ток, а също и да амортизирате системата.

Последните два въпроса също са от голямо значение при правенето на покупка. Ако разбира се, стаята е с по-голяма квадратура ще трябва да обърнете повече внимание на климатиците с по-голяма мощност. Колкото по-голям е капацитетът, толкова по-мощен е климатикът, което му позволява да климатизира по-голяма площ. Относно цената, трябва да сравните показателите на произволни модели, характеристики, различни брандове и техните цени. Обичайно по-качествените и по-икономичните климатици са на по-висока цена и за съжаление, когато си купувате климатик на стойност под 1000 лева, трябва да сте готови да направите някои компромиси.

Отговаряйки си на тези 4 важни въпроса Вие сте почти готови да закупите или поръчате онлайн Вашия климатик.

На нашия сайт можете да разгледате продуктите, които предлагаме и да се възползвате от безплатна доставка и качествен професионален монтаж на всички закупени климатици на територията на цялата страна, в рамките на 3-4 дни след потвърдена поръчка.