Инверторни климатици – как работят?

Научете какво представлява инверторният климатик и какви са неговите предимства.

 

 

Дори наскоро да не сте търсили да закупите климатик, вероятно вече сте чували термина "инвертор", но знаете ли какво всъщност означава и дали има значение какъв климатик ще изберете? Вероятно сте чували най-различни сложни определения за инверторна система, но целта тук е да опростим нещата, за да внесем яснота. Знаем, че това, което всъщност интересува потребителите, е какво означава инвертор и как той може да помогне за намаляване на разходите за електроенергия.

 

В този материал ще разгледаме какво точно представлява инверторният климатик, как работи и какви са неговите предимства.

 

Какво представлява инверторният климатик?

Инверторът е част от климатичната система. Неговата основна задача е да контролира скоростта на компресорния двигател, докато получавате качествения климатизиран въздух, от който се нуждаете.

 

Благодарение на гъвкавостта на инвертора може да контролирате скоростта и мощността на отопление и охлаждане и да сте спокойни, че можете да получавате равномерно разпределение на климатизацията.

 

Инверторната технология в климатиците е много търсена, защото инверторите работят за намаляване на оперативните разходи и също така допринасят за по-надеждната работа на системата, което означава по-малко повреди и поддръжка.

 

Инверторните климатици са популярни, тъй като помагат за намаляването на сметките за електроенергия. И понеже разликата в цената между инверторните и неинверторните климатици не е голяма, потребителите имат основателна причина да предпочетат по-икономичния в дългосрочен план вариант.

 

Как работи инверторната технология?

За да не навлизаме в прекалено големи подробности, ще го обясним кратко и ясно - инверторът контролира честотата на захранване, която се подава към двигателя на компресора в климатика. Двигателят поддържа и контролира скоростта на работа на компресора. Компресорът, от своя страна, задвижва потока на хладилния агент в системата и управлява охлаждането и отоплението.

 

 

Предимство на инвертора не е само спестяването на разходи от по-ефективна технология в климатика, а и значителното намаляване на енергията, която климатика изразходва.

 

Разликата между инверторен и обикновен климатик?

Ако наблюдавате работата на обикновения климатик, ще забележите как той много често се включва и изключва, за да поддържа зададената температура. Това води не само до по-големи разходи на електроенергия, но и до неприятен шум и износване на частите. Също така честото включване и изключване може да е причина за неуспешното постигане на постоянна температура в помещението.

 

Шумът, температурата и разходите за енергия са основни разлики между инверторната и неинверторната система.

 

Защо да закупите инверторна система?

Инверторите разполагат с интелигентна технология, която се адаптира според температурата в помещението, в което са поставени.

 

Благодарение на тази технология, не е необходимо постоянно да променяте температурата от дистанционното управление. Когато условията в стаята се променят, инверторната технология се адаптира, като разбира кога има внезапен порив на хладен или горещ въздух и дали трябва да се направят корекции в температурата, за да се постигне желаното ниво, зададено от потребителя.

 

Икономически изгоден вариант за климатизация

Основно предимство на инверторната технология е възможността за спестяване от комуналните сметки.

 

Не се налага системата постоянно да се включва и изключва, за да поддържа постоянна температура, което води до намаляване на разхода на електроенергия. Ако си закупите инверторен модел, много по-бързо ще си възвърнете първоначалната инвестиция, отколкото при обикновения климатик.

 

 

Насладете се на тиха система

Няма нищо по-приятно от непробудния и безпроблемен сън. За да го получите е необходимо не само да разполагате с чист въздух и приятни температурни условия.

 

Поради честотата на включване и изключване обикновените климатици са по-шумни. С инвертора можете да спите спокойно, докато той работи почти безшумно. Можете да се насладите повече на уюта на дома си или дори на работата в офиса с уред, който е тих и в същото време ефективен.

 

Инверторните климатични системи са по-дълготрайни

Вероятно, когато закупувате нов климатик, искате да направите добра инвестиция. Добрата инвестиция означава не само спестяване от сметките за електроенергия, но и използване на системата възможно най-дълго време. Инверторните системи имат по-дълъг живот в сравнение с неинверторните.

 

Причината за това е, че технологията е по-ефективна, което не кара системата да работи толкова усилено. Така системата издържа теста на времето и няма да се наложи да купувате отново нов климатик толкова скоро.

 

Инверторите работят бързо

При неинверторите отнема известно време, докато системата отопли или охлади, докато инверторната климатична система започва да работи много по-бързо и бързо достига желаната температура. При инверторите няма да Ви се налага да чакате дълго, докато домът или офисът се охлади или затопли.

 

Инверторните климатични системи са подходящи за всички видове помещения, независимо дали става въпрос за дом, магазин или офис, тъй като те могат да контролират идеално климата в дадена зона бързо, осигурявайки комфорт за хората в нея за рекордно кратко време.

 

Заслужава ли си да инвестирате в инверторен климатик?

Заслужава си да вземете предвид инверторната технология, когато търсите климатик. Климатичните системи с инвертори предлагат значително намаляване на експлоатационните разходи и могат да издържат много по-дълго от обикновените климатици. Това ще Ви спести разходи за поддръжка, ремонт, подмяна и нов монтаж.

 

Посетете сайта на Климаонлайн, където можете да разгледате нашите специални предложение за ефективна климатизация от доказани производители. Свържете се с нашия екип, за да Ви помогнем да откриете най-добрия модел климатик спрямо нуждите Ви и да разберете дали инверторната технология е подходяща за Вашия дом, офис или търговско помещение.