С увеличението на цената на електроенергията и идването на зимата, все повече хора започват да се интересуват кои са най-икономичните климатици за отопление. Има няколко съществени фактора, на които е добре да наблегнете, ако търсите енергоспестяващи климатици.

 

Тук ще отбележим кои характеристики са важни при избор на икономичен климатик и ще Ви предложим няколко от най-добрите климатици за отопление.

 

Избор на енергоспестяващ климатик

 

Енергиен клас

Първото, на което е добре да обърнете внимание е енергийният клас на климатика в режим отопление. A+++ е най-високата оценка за енергийна ефективност.

 

Икономични настройки

Прегледайте какви икономични функции предлага климатичната система. Функцията за икономичен контрол на системата, например, е силно препоръчителна, също както и функцията „Нощен режим“.

 

Защита от замръзване

Ако се намирате в район, за който са характерни екстремно ниски температури, добре е климатикът Ви да разполага с интелигентна функция за автоматично размразяване на външното тяло при минусови температури на околната среда. Други защитни приспособления може да са нагреватели на компресора или на дъното на външното тяло.

 

Работен диапазон

Обърнете внимание и на работния диапазон в режим отопление. Климатикът Ви е добре да бъде предназначен за работа в зимните условия на района, в който живеете.

 

Енергоспестяващи климатици за отопление

 

Инверторен стенен климатик Midea Gaia

 

GAIA e нова гама климатици на Midea, която предоставя на потребителите изключителен комфорт и енергоефективност, както и вкарва в помещението свеж въздух.

Вътрешното тяло е оборудвано с иновативната система за обмен на свеж въздух, усъвършенствана функция за самопочистване, технологията Breezeless и други интелигентни и енергоспестяващи функции, в които си заслужават инвестицията.

Освен многобройните си икономични функции, Midea GAIA разполага и с два нагревателя за защита против замръзване. Можете да управлявате уреда си отвсякъде, благодарение на вграденото Wi-Fi управление.

 

Стенни климатични системи Oasis Plus Nordic


Тази серия се отличава с изключителен работен диапазон: -15°C ~ 50°C в режим охлаждане и -30°C ~ 30°C в режим отопление, така че можете да разчитате на климатичната система, дори при екстремни условия.

 

Серията разполага и с много икономични функции, като ECO режим, чрез който по време на работа разходите на електроенергия се намаляват с до 60% в сравнение с конвенционалните климатици.

 

Друга интелигентна функция, спестяваща електроенергия е Intelligent Eye. С нея, системата може да проследява движението в стаята и спрямо него да саморегулира необходимата мощност.

 

Стенни климатични системи Midea BreezeleSS


Това са едни от най-елегантните климатични системи на пазара. Те са отличителни и със системата си BreezeleSS за равномерно разпределение на въздушната струя през двойните Twin Flap жалузи със 7928 нано отвора.

 

Екологичният фреон R32 и иновативната Inverter Quattro технология на Midea гарантират ниска консумация на енергия и висока ефективност на обновения DC инверторен компресор.

 

При използване на функцията 1W Standby, климатикът автоматично преминава в режим на пестене на енергия. Така разходът на електроенергия се съкращава от 5W на 1W, което осигурява до 80% икономия на електроенергия.


Хиперинверторен стенен климатик Fuji Electric KG


Тази серия на Fuji e с енергиен клас A+++ за отопление и А+++ за охлаждане. Мощната хиперинверторна система е ALL DC, което означава, че работи с DC инверторен роторен компресор, DC инверторни мотори на всички вентилатори и интелигентно синусоидно DC инверторно управление.

 

Системата предлага и сензор за човешка активност, който отчита движението на хора в помещението и при отсъствие се намалява разхода на енергия.

 

Обновеният дизайн и големите жалузи на климатика позволяват по-широк въздушен поток, насочен вертикално надолу. По този начин се постига и по-тих режим на работа.

 

Инверторен стенен климатик Fuji Electric KM

 

Серията КМ се характеризира с олекотено и практично външно тяло. Също така системата е с устойчивост, надеждност и висока енергийна ефективност.

 

Климатиците от гамата разполагат с функцията 10°C HEAT, при която системата не позволява на температурата в помещението да падне под 10 градуса. По този начин се избягва прекаленото изстудяване на стаята през зимата.

 

Серията КМ също включва и функция за автоматично регулиране на въздушния поток, автоматично превключване на работния режим, автоматичен рестарт и други автоматизирани функции, допринасящи за цялостния комфорт при употреба.

 

Разгледайте и останалите ни предложения на сайта на Клима Онлайн. Свържете се с нашия екип за повече информация.