ВГРАДЕН WI-FIНамалена цена! Инверторен стенен климатик Midea GAIA-12HRFN8-I Midea Midea

Инверторен стенен климатик Midea GAIA-12HRFN8-I

В наличност

 • Тип: стенен климатик;
 • Технология: инверторен климатик;
 • Серия: GAIA;
 • Енергиен клас: А+++/A++;
 • Охлаждане SEER: 8.50;
 • Отопление SCOP: 4.60;
 • Капацитет: 12 000 Btu;
 • Гаранция: 36 месеца.

Повече детайли

1,999 лв

2,099 лв

-100 лв

Бърза поръчка
Инверторен стенен климатик Midea Prime MA2-09NXD0-I

Ефективност

GAIA-12HRFN8-I разполага с енергийна ефективност SEER 8.50 (А+++) на охлаждане и SCOP 4.60 (А++) на отопление.
Инверторен стенен климатик Midea Prime MA2-09NXD0-I

Голям капацитет

Системата е с капацитет 12 000 Btu и достига максимална мощност от 3.52 kW при охлаждане и 3.81 kW при отопление.
Инверторен стенен климатик Midea Prime MA2-09NXD0-I

Ниво на шум

Настроена на най-ниска степен на вентилатора, климатичната система генерира едва 21.5 dB, като по този начин гарантира перфектен комфорт.
Инверторен стенен климатик Midea Prime MA2-09NXD0-I

Работен диапазон

GAIA-12HRFN8-I разполага с широк работен диапазон: от -15 ~ 50°C при охлаждане и от -15 ~ 24°C при отопление.

Свеж въздух

Благодарение на хибридната система за обмен на свеж въздух, външният въздух може да се подава към климатизираното помещение. След това с иновативната технология за микро-положително налягане, вътрешното налягане на въздуха се поддържа по-високо от външното. Това означава, че застоялият въздух ще бъде изхвърлен навън, следователно в помещението винаги ще има чист и свеж въздух.

H13 HEPA филтър

С ефективност до 99,95%, HEPA филтърът успява да филтрира входящия свеж въздух в помещението от PM 0.3, малките частици прах, бактерии, цветен прашец, гъбички и микроби.

High Density филтър

В сравнение с обикновенните филтри за прах high density филтърът с висока плътност улавя най-фините прахови частици във въздуха и осигурява до 80% по-чист и здравословен въздух.

Фотокаталитичен филтър

Фотокаталитичният филтър елиминира формалдехид и други летливи органични съединения (ЛОС), както и вредни газове и миризми.

Филтър със сребърни йони

Филтърът ефективно отстранява бактерии и вируси чрез действието на сребърните йони върху тяхната клетъчна структура и разрушава клетъчната им стена.

Bio филтър (HEPA)

Bio филтърът се състои от специален биологичен ензим и HEPA филтър. HEPA филтърът улавя много малките частици прах, бактерии, гъбички и микроби. Биологичният ензим убива бактериите чрез разграждане на клетъчната им стена, като по този начин елиминира проблема с повторно замърсяване.

i-Clean

Функцията за самопочистване i-Clean използва подобрен алгоритъм, надграждайки стандартното самопочистване. iClean редува режим охлаждане и отопление, за да обледи и обезскрежи топлообменника на вътрешното тяло, кaто по този начин постига много по-добро почистване и елиминира повече вредни организми. Функцията i-Clean се изпълнява двойно по-дълго време от обикновеното самопочистване - около 30-35 минути.

56°C стерилизация

За разлика от обикновения режим на самопочистване и i-Clean, в режим "56°C стерилизация" топлообменникът се обледява в режим охлаждане, след което се загрява до 56°C за 30 до 60 минути, като по този начин се унищожават до 99,9% от вредните организми по топлообменника на вътрешното тяло. Функцията "56°C стерилизация" може да продължи работата си до 95 минути.

Нискотемпературен кит

Нискотемпературният кит позволява на климатичната системата да работи в режим на охлаждане при външна температура -15°C.

Нагревател на компресора

Електрическият нагревател на компресора с мощност 20W осигурява по-лесно стартиране на системата в студените дни. Нагревателят се включва 1 час след спиране на компресора или при захранване на климатичната система от електрическата мрежа, ако външната температура е под 1°C.

Нагревател на дъното на външното тяло

Електрически нагревател на дъното на външното тяло с мощност 120W предпазва от замръзване на конденза при отрицателни температури. Нагревателят се включва и работи 5 минути на всеки 25 минути работа на климатика в режим отопление, ако външната температура е под 3°C.

Golden Fin покритие на топлообменника

Покритието Golden Fin е по-устойчиво на окисляване и корозия от обикновеното Blue Fin покритие. Golden Fin ефективно предотвратява размножаването и разпространението на бактерии и подобрява устойчивостта към корозивни елементи.

Отчитане на изтичане на фреон

Вътрешното тяло на климатика засича код за грешка “EC”, който ще се визуализира и ще спре автоматично работа при отчитане на изтичане на фреон. Така компресорът на климатика ще се предпази от повреда, причинена от висока температура при изтичането на хладилния агент. Функцията е налична само в режим охлаждане.

8°C отопление

В режим 8°C отопление се поддържа тази константна температура, като по този начин предпазвате дома от прекомерно изстиване през зимата или замръзване на тръби и домашни растения. Режимът е особено подходящ при дълго отсъствие на обитателите на дома.

Тих режим

Вентилаторът на вътрешното тяло работи при много ниски обороти, като намалява шума и осигурява тишина и спокойствие.

Турбо режим

При активиране на режим Turbo вентилаторът на вътрешното тяло започва да работи на максимални обороти, за да осигури желана температура възможно най-бързо. Режимът продължава максимум 20 минути, след което автоматично се завръща към зададения, преди активиране на режим Turbo.

Хоризонтално реене на жалузите

Хоризонталните жалузи се реят под ъгъл 120°, докато при обикновените климатици това става само при 90°. Тези по-гъвкави жалузи осигуряват охлаждане, което е по-широко и равномерно.

Вертикално реене на жалузите

Вертикалните жалузи се реят под ъгъл 110°, докато при обикновените климатици това става само при 80°. По този начин се получава охлаждане, което е по-широко и равномерно.

3D въздушен поток

Клапите на вътрешното тяло на климатика се движат автоматично във всички посоки, осигурявайки равномерно разпределение на климатизирания въздух във всички краища на помещението.

Функция “Follow Me”

Дистанционното управление е с вграден сензор за температура, който автоматично регулира работата на климатика в зависимост от измерената температура в областта, в която се намира.

Работа в авариен режим

При повечето климатици, когато възникне грешка в температурния сензор, системата спира работа. При Midea вътрешното тяло отчита код за грешка, но системата продължава да работи в авариен режим.

ECO режим

Този икономичен режим интегрира в себе си нова иновативна ECO технология на енергоспестяване. Когато бутонът “ECO” е активиран, климатикът намалява консумацията на енергия с 60% в рамките на 8 часа при непрекъсната работа.

Нощен режим

При активиране на нощния режим по време на охлаждане климатикът автоматично повишава температурата в помещението с 1°C през първите два часа, след което остава фиксирана. При активиране на нощния режим по време на отопление климатикът автоматично понижава температурата в помещението с 1°C през първите два часа, след което остава фиксирана.

1W Standby

Климатикът автоматично преминава в режим на пестене на енергия, когато е изключен (в режим Standby). Така разходът на електроенергия се съкращава от 5W на 1W, което ви осигурява до 80% икономия на електроенергия.

Извеждане на конденза от две страни

Дренажната тръба може да бъде изведена от лявата и дясната страна на вътрешното тяло на климатика за лесен и удобен монтаж.

Автоматичен рестарт

В случай, че климатикът спре работа неочаквано поради прекъсване на захранването, веднага след възобновяването му той ще се рестартира автоматично и ще започне работа с режима, зададен преди спиране на захранването.

24-часов таймер

Възможност за настройване на 24-часов таймер за включване и изключване на климатичната система в рамките на 24 часа.

Запомняне позицията на жалузите

Позицията на хоризонталната клапа на климатичната система се запаметява при изключване и се възстановява автоматично при повторно включване.

Съвместимост с мулти сплит

Вътрешното тяло е съвместимо и с двете моно и мулти инверторни системи, което дава възможност за лесен избор на подходящо вътрешно и външно тяло. Това е удобно решение при складови помещения и търговски центрове.

LЕD дисплей

Вътрешното тяло разполага с голям LЕD дисплей, даващ информация за работата на климатичната система.

Diamond дизайн

Панелите на външното тяло са изработени с диамантен дизайн, което прави конструкцията по-здрава и издръжлива на вибрации. Новият Bionic вентилатор и капакът на изхода за въздух с форма на архимедов винт допринасят за по-тихата работа на външното тяло.

Кабелно дистанционно управление (опционално)

За разлика от обикновеното инфрачервено дистанционно управление кабелният контролер може да бъде фиксиран върху стената. Използва се чество в големи търговски обекти за лесно и удобно управление.

Ефект Breezeless

Иновативният ефект Breezeless осигурява равномерно разпределение на въздуха, като по този начин се избягва прякото въздействие върху хората в стаята. Това елиминира усещането за въздушно течение от климатичната система.

Wi-Fi управление

Wi-Fi управлението позволява лесен контрол над климатичната система чрез смарт устройства - смартфон или таблет. Управлението на климатика може да се осъществи отдалечено от всяка точка на света.

Breeze Away

С едно натискане на бутона посоката на въздушния поток се регулира автоматично до максималния ъгъл, за да се предотврати директно въздушно течение.

Gear Shift

Възможност за настройка на работната мощност на компресора на 50%, 75% или 100%, което позволява директно регулиране консумацията на електроенергия. Функция Gear Change е налична само в режим на охлаждане.

ПроизводителMidea
ТехнологияИнвертор
ТипСтенни климатици
СерияGAIA
Модел вътрешно тялоGAIA-12HRFN8-I
Модел външно тялоGAIA-12HRFN8-O
За помещенияот 12 до 28 кв.м.
Захранване (V/ø/Hz)220-240 / 1 / 50
Капацитет (BTU)12 000 BTU
Енергиен клас (охлаждане)A+++
Енергиен клас (отопление)A++
Охлаждане (kW)3.52 (1.32 ~ 4.37)
Отопление (kW)3.81 (1.17 ~ 4.54)
Консумация охлаждане (kW)0.99 (0.14 ~ 1.70)
Консумация отопление (kW)0.97 (0.16 ~ 1.55)
SEER (сезонна ефективност на охлаждане)8.50
SCOP (сезонна ефективност на отопление)4.60
Ниво на шум - Вътрешно тяло (dB)38 / 33 / 21.5
Ниво на шум - Външно тяло (dB)53
Размери вътрешно тяло ШxВxД (мм)1000 x 335 x 212
Размери външно тяло ШxВxД (мм)765 x 555 x 303
Тегло вътрешно тяло (кг)13.4
Тегло външно тяло (кг)26.4
Работен диапазон при охлаждане (°C)-15 ~ 50
Работен диапазон при отопление (°C)-15~24
Хладилен агент (Фреон)R32
Гаранция36 месеца
ПроизходКитай
Оценка 
Илия И.

Заслужава си на 100%

Изключителен дизайн и изключителен филтър. Чисти се за секунди с лекота. Функцията за свеж въздух е уникална и РАБОТИ! При охлаждане няма судено течения и схващания на врата. Всички клапи са моторизирани и се движат от дистанционното или автоматично. С Wi-Fi се свързва супер лесно - за 5 минути. Приложението е много модерно и с него се работи лесно. Изобщо много добро изпъление.

  Оценка 
  Георги Фиданов

  Отличен

  Уникален дизайн, тих и ефективен.

   Споделете своето мнение !

   Споделете своето мнение

   Инверторен стенен климатик Midea GAIA-12HRFN8-I

   Инверторен стенен климатик Midea GAIA-12HRFN8-I

   Технически характеристики

   ПроизводителMidea
   ТехнологияИнвертор
   ТипСтенни климатици
   СерияGAIA
   Модел вътрешно тялоGAIA-12HRFN8-I
   Модел външно тялоGAIA-12HRFN8-O
   За помещенияот 12 до 28 кв.м.
   Захранване (V/ø/Hz)220-240 / 1 / 50
   Капацитет (BTU)12 000 BTU
   Енергиен клас (охлаждане)A+++
   Енергиен клас (отопление)A++
   Охлаждане (kW)3.52 (1.32 ~ 4.37)
   Отопление (kW)3.81 (1.17 ~ 4.54)
   Консумация охлаждане (kW)0.99 (0.14 ~ 1.70)
   Консумация отопление (kW)0.97 (0.16 ~ 1.55)
   SEER (сезонна ефективност на охлаждане)8.50
   SCOP (сезонна ефективност на отопление)4.60
   Ниво на шум - Вътрешно тяло (dB)38 / 33 / 21.5
   Ниво на шум - Външно тяло (dB)53
   Размери вътрешно тяло ШxВxД (мм)1000 x 335 x 212
   Размери външно тяло ШxВxД (мм)765 x 555 x 303
   Тегло вътрешно тяло (кг)13.4
   Тегло външно тяло (кг)26.4
   Работен диапазон при охлаждане (°C)-15 ~ 50
   Работен диапазон при отопление (°C)-15~24
   Хладилен агент (Фреон)R32
   Гаранция36 месеца
   ПроизходКитай

   Статии от блога

   Всичко за фреон R32
   Всичко за фреон R32
   Какво е R32? R32 е фреон от следващо поколение, който не само е много ефективен, но и оказва...
   ное 4, 2020 16110
   Как да поддържате подходящите нива на влажност във Вашия дом?
   Как да поддържате подходящите нива на влажност във Вашия дом?
   Влагата е от съществено значение за състоянието на въздуха, който дишате във Вашия дом. Вижте как...
   мар 24, 2021 2672
   Таванни климатици - какво представляват
   Таванни климатици - какво представляват
   Изборът на подходяща климатична система може да бъде от полза за Вашия дом или компания в...
   авг 19, 2022 1278
   Mitsubishi Electric - какво трябва да знаем за климатиците на бранда? (Част 4)
   Mitsubishi Electric - какво трябва да знаем за климатиците на бранда? (Част 4)
   Mitsubishi Electric - какво трябва да знаем за климатиците на бранда? (Част 4) Предимства на...
   мар 24, 2022 2685
   Кое е по-добре - климатик или конвектор?
   Кое е по-добре - климатик или конвектор?
   Кое е по-добре - климатик или конвектор? Кой е най-добрият начин за отопление на дома Ви?...
   окт 13, 2021 16104
   Какво е BTU? (Част 3)
   Какво е BTU? (Част 3)
   Какво е BTU? (Част 3) Какво представлява BTU на климатик и как се изчислява?  ...
   мар 24, 2022 2790
   Приемам

   Магазинът използва бисквитки с цел по-голяма защита на Вашите данни при пазаруване. За повече информация натиснете тук.