Информация

Нови продукти

Най-продавани

Монтаж на климатици и термопомпи

Пояснения за стандартен и безплатен монтаж на климатици и термопомпи

Климатик или термопомпа, на които е обозначено, че е с:

ВКЛЮЧЕН МОНТАЖ - това означава, че в цената на климатика е калкулиран стандартен монтаж с до 3 л.м. тръбен път, като това са специални пакетни оферти и не се предлагат без монтаж.

БЕЗПЛАТЕН МОНТАЖ - уредът се предлага с безплатен стандартен монтаж с до 3 л.м. тръбен път. Продуктите, които са обозначени с "безплатен монтаж" са промоционални.

Важно! Допълнителните метри тръбен път извън стандартните 3 л.м. се заплащат, както следва:
- За климатик до 24 kBtu - 25 лв./л.м. без ДДС
- За климатик над 24 kBtu - 35 лв./л.м. без ДДС

Монтажът на избрания климатик или на поръчаните климатици се извършва от фирма-партньор на онлайн магазина и се извършва в деня на доставката на климатика (ако не е уговорен друг ден с клиента).
Монтирането на климатика винаги се извършва от специалисти и с използването на висококачествени материали (като медни тръби, тръби за конденз, изолации и т.н.)


Важно условие за надеждната, качествената и високоефективната работа на климатика е редовно направената годишна профилактика и почистване. Липсата на такава може да доведе не само до влошаване на ефективността, по-високата консумация на електроенергия (т.е. влошаване на технически показатели на климатика), но и до повреди.
Производителите на климатична техника съветват да се прави профилактика преди всеки сезон (особено преди зимата и преди лятото), за да се осигури качествен топлообмен, високо топлоотдаване и ниска консумация.